Dagboekfragment Sahara Nomaden reis: nieuwsgierigheid

Aankomst Ouarzazate (dag 1)
Na een korte binnenlandse vlucht zet ik mijn eerste voetstappen op het vliegveld van Ouarzazate; het zuidelijkste vliegveld van Marokko, waar de palmbomen wuiven en er een heerlijke avondwarmte over mij heen komt. Ik ruik het zand en de lokale geuren, kijk om mij heen en realiseer me dat ik mij in een geheel andere wereld bevind. Ik hoor de Arabische taal, ben omringd met mensen in lokale kleding en sjaals en ik word door vele vriendelijke donkere ogen  nieuwsgierig aangekeken. Een wederzijdse nieuwsgierigheid is geboren; zij vragen zich af wat ik ga doen zo alleen in dit prachtige land en ik vraag mij af wat hun volgende bestemming is.

Moskee oproep in de ochtend (dag 2)
Mijn eerste nacht in de Homestay ”Le Maison” in Zagora van de Familie Zouine. Het is nog donker buiten. Ik lig in een heerlijk bed in mijn kamer, waar ik vroeg in de ochtend opeens wakker word van de oproep van de Muezzan. Bij het horen van de eerste geluiden weet ik (nog half in slaap) even niet wat het is en waar ik mij op dit moment bevind. Na enkele minuten realiseer ik mij dat ik me midden in een woonwijk bevind, in een compleet andere wereld dan thuis en dat het leven hier in Marokko voor sommigen vroeg begint. Nieuwsgierig loop ik mijn kamer uit en kijk naar de prachtige sterrenhemel met op de achtergrond de geluiden van de Meuzzan… Wow, een mooi moment van bewustwording van deze prachtige ochtendglorie!

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012. Regelmatig posten we op deze blog nieuwe dagboekfragmenten.

Lees ook:

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: , | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Dagboekfragment Sahara Nomaden reis: nieuwsgierigheid

  1. Pingback: Dagboekfragment: Arabische les en helpen op het land | Barrio Life Blog

  2. Pingback: Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.