Dagboekfragment: kamelenworkshop en een marktbezoek

kamelen sahara nomanden reisKamelenworkshop (Dag 3)
Op een mooie plek in de duinen van Zagora ontmoet ik de lokale gids, die een aantal kamelen heeft meegenomen. Onder het genot van een heerlijk kopje muntthee en wat dadels krijg ik allerlei informatie te horen over de kameel. Over  het dier zelf, de verzorging, en hoe ik erop moet klimmen en af moet stappen. Dit laatste oefenen we ook in de praktijk, wat zorgt voor hilarische taferelen! Een leuke en leerzame manier om kennis te maken met deze prachtige dieren!

Woestijnoutfit kopen op de lokale markt (Dag 4)
Ik bevind mij op de lokale markt in Zagora. Een drukte van jewelste,want iedereen heeft prachtige spulletjes of verse kleurrijke etenswaren, die hij aan de man wilt brengen. Lokale mensen lopen heen en weer, er wordt geroepen, ik hoor muziek en ezels met karretjes lopen langs me heen. Een levendige plek, waar veel mensen bijeen komen. Ik loop langs wat stalletjes en stop bij een paar vrouwen die prachtige, handgemaakte kleding verkopen. Eén van de vrouwen vraagt mij naast haar te komen zitten en laat zien wat ze allemaal heeft. Ze wil weten welk model mij aanspreekt en doet één van haar sjaals om mijn hoofd. We kijken elkaar aan en lachen naar elkaar. Terwijl ik naast haar zit in haar stalletje met een sjaal om en een djellaba aan, voel ik mij verbonden met haar.

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012. Regelmatig posten we op deze blog nieuwe dagboekfragmenten.

Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: nieuwsgierigheid (dag 1 en 2)

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: , , | 3 reacties

Berichtnavigatie

3 gedachten over “Dagboekfragment: kamelenworkshop en een marktbezoek

  1. Pingback: Dagboekfragment: Arabische les en helpen op het land | Barrio Life Blog

  2. Pingback: Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam | Barrio Life Blog

  3. Pingback: Dagboekfragment Sahara Nomaden reis: nieuwsgierigheid | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.