Dagboekfragment: Ontzag voor de woestijn

Op weg naar de woestijn (dag 5)
Het is zo ver!  De minibus staat klaar. Drie Arabische Nomaden wikkelen om hun hoofden een gekleurde sjaal. De kleuren passen bij elkaar, alsof ze het hebben afgesproken. Een ezel bepakt met hout wordt opzij geduwd om de laatste olijven en sinaasappels op het dak te kunnen leggen. Ik neem bij de deur van het huis afscheid van Familie Zouine. Ik doe mijn hoofddoek goed over mijn blonde lange haren en stap de minibus in. Na 50 minuten rijden zie ik de leegte en oneindigheid dichterbij komen en mijn lichte spanning slaat over in ontzag. Ontzag en verbazing over de omgeving!

Wakker worden in de woestijn (dag 6)
Na een eerste nacht in de woestijn word ik vroeg in de ochtend wakker. Dit keer word ik niet, zoals thuis, wakker van het lawaai van een wekker of van het verkeer, maar van de zonsopgang en de zonnestralen die door de opening van mijn tent heen komen. Ik  maak de opening nog iets groter. Ik lig op mijn rug, geniet van het uitzicht, de serene stilte en realiseer mij dat er weer een prachtige dag in het verschiet ligt! Heerlijk!

 

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012. Regelmatig posten we op deze blog nieuwe dagboekfragmenten.

 

Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: nieuwsgierigheid (dag 1 en 2)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: kamelenworkshop en een marktbezoek (dag 3 en 4)

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: , | 3 reacties

Berichtnavigatie

3 gedachten over “Dagboekfragment: Ontzag voor de woestijn

  1. Pingback: Dagboekfragment: Arabische les en helpen op het land | Barrio Life Blog

  2. Pingback: Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam | Barrio Life Blog

  3. Pingback: Dagboekfragment Sahara Nomaden reis: nieuwsgierigheid | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.