Dagboekfragment: omringd door zandduinen

Marokko nov-dec 2010 292Duinen beklimmen (dag 7)

Na een mooie, lange dag wandelen komen we aan bij duin Erg Sidre. Ondanks dat ik wat moe in de voeten ben, besluit ik de duin te beklimmen. Mijn nieuwsgierigheid naar het  uitzicht en uitgestrekte landschap wint het van mijn vermoeidheid. Ik klim en klim, zigzag door het zand en bereik de top. Mijn mond valt open. Wat een schoonheid aan kleuren! Ik ga zitten, geniet van de zonsondergang en voel mij verbonden met mijn omgeving! Een uitzicht dat de klim meer dan waard was! Wow!

Een avond in de woestijn (dag 8)

Inmiddels begin ik toch wel wat spierpijn te voelen. We komen aan op onze slaapplek, in the Middle of Nowhere, midden in de Sahara. Na de maaltijd en heerlijke thee worden de kaarsen binnenin en buiten de tent aangestoken. De mannen beginnen muziek te maken, waarvan ik veel energie krijg. Ik doe mee en geniet van het bijzondere gevoel van saamhorigheid en moet enorm lachen! Ik pak even een momentje voor mezelf, loop naar buiten en gil heel hard hoe geweldig dit is. En hoe trots ik op mezelf ben dat ik hier naar toe ben gegaan! Een onvergetelijk moment!

Afscheid van de zandduinen (dag 9)Marokko nov-dec 2010 515

Na dagenlang omringd te zijn geweest door de zandduinen loop ik met mijn nomadenvrienden, die inmiddels als familieleden voelen, naar onze lunchplek onder de palmbomen. Er bekruipt mij een gevoel van heimwee, aangezien ik de duinen nu achter mij heb gelaten en mij weer moet aanpassen aan een nieuwe omgeving. Zittend onder de palmbomen met op de achtergrond nog een glimp van de zandduinen trek ik mijn schoenen uit . Trots  en met een voldaan gevoel kijk ik terug naar de afgelopen dagen! Een big smile verschijnt op mijn gezicht!

Dit is een fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012. Regelmatig posten we op deze blog nieuwe dagboekfragmenten.

Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: nieuwsgierigheid (dag 1 en 2)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: kamelenworkshop en een marktbezoek (dag 3 en 4)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: ontzag voor de woestijn (dag 5 en 6)

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: , | 2 reacties

Berichtnavigatie

2 gedachten over “Dagboekfragment: omringd door zandduinen

  1. Pingback: Dagboekfragment: Arabische les en helpen op het land | Barrio Life Blog

  2. Pingback: Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.