Het geheim van Marokkaanse thee

thee_foto peter hoogervoorst

Theezakjes? Nee, in Marokko gebruik je geen theezakjes, maar verse kruiden.

Thee maken is in dit land een kunst apart. Voordat de thee de juiste smaak heeft, schenk je de thee vanuit het glas een aantal keren terug in de theepot. Voeg vervolgens suiker toe. Geen klontje, maar een flink brok suiker dat je met een flinke klap uit een kiloverpakking slaat. Daarna schenk je de thee in kleine glaasjes. Houd de theepot hoog, dit geeft een schuimlaagje en bovendien staat dit hoog inschenken symbool voor gastvrijheid. Hoe hoger, hoe gastvrijer.

Er bestaan veel kruiden en even zoveel theesmaken in Marokko. Verrassend tijdens onze reis was de variant met saffraan. Saffraan is afkomstig van de meeldraden van een speciaal soort krokus. Het verzamelen van de meeldraden is handwerk. Om 5 gram saffraan te verzamelen zijn 2.000 tot 4.000 meeldraden nodig.

Voortaan kijk je toch wel even anders aan tegen theedrinken.

Peter Hoogervorst, reiziger Sahara Nomadenreis mei 2013

Advertisements
Categorieën: Taste our culture | Tags: , , | 3 reacties

Berichtnavigatie

3 gedachten over “Het geheim van Marokkaanse thee

  1. Pingback: Drink like a local: Spaanse Tinto de Verano en Kalimotxo | Barrio Life Blog

  2. Pingback: De woestijn rukt op | Barrio Life Blog

  3. Liv, I love these rings elegant and kinda eahrty.Oh so sorry to have missed you in London I had forgotten to message you. I even tried to get Anna from Anna and the Ring to meet last week but went off to Switzerland on Thursday and just came back. How was your week?.-= Chic n Cheap Livingb4s last blog .. =-.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.