Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam

Eenheid in de dorpshamam (dag 13)
Mijn bezoek aan de lokale dorps-hamam was hilarisch. Ik zit tussen de lokale vrouwen, die heel open en vriendelijk zijn. Ze zijn nieuwsgierig en vragen waar ik vandaan kom. Ze laten mij zien hoe je je wast in de hamam. Even later krijg ik een heerlijke, traditionele scrubmassage, die uitmondt in een hoop gelach onderling. De vrouwen smeren me ook in met hun meegebrachte henna; een verwenning voor de Marokkaanse vrouw. Ik voel me één van hen.

MarokkoAankomst in Nederland (dag 14)
Bij terugkomst in Nederland moet ik enorm wennen aan de drukte.  Ik hoor veel geluiden. Geluiden die ik de afgelopen twee weken even was vergeten. Na een paar dagen thuis ervaar ik weer de drukte van ons dagelijks leven met alle sociale verplichtingen en de continue bereikbaarheid. Een wereld die tijdens de reis zover van mij afstond en waaraan ik weer moet wennen! Ik besef wederom hoe mooi en bijzonder deze reis voor mij is geweest! Een aanrader voor iedereen!

Dit is het laatste fragment uit het dagboek van Wendy Jacobs, één van de reizigers van Sahara Nomaden reis, mei 2012.

Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: nieuwsgierigheid (dag 1 en 2)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: kamelenworkshop en een marktbezoek (dag 3 en 4)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: ontzag voor de woestijn (dag 5 en 6)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: omringd door zandduinen (dag 7, 8 en 9)
Lees ook Dagboekfragment Sahara Nomadenreis: Arabische les en helpen op het land (dag 10, 11 en 12)

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: , , | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Dagboekfragment: Eenheid in de dorpshamam

  1. Pingback: Dagboekfragment Sahara Nomaden reis: nieuwsgierigheid | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.