Boekentip: De Wereldverzamelaar

De WereldverzamelaarLees jij ook vaak boeken om meer te weten te komen over jouw volgende reisbestemming? Verdiep je je in de cultuur, de natuur, de historie of lees je het liefst reiservaringen van andere reizigers? In hartje Amsterdam zit Boekwinkel De Evenaar, waar je uren kunt rondneuzen en boeken vindt, waarmee je je perfect kunt bereiden op jouw reis. Speciaal voor Barrio Life Blog geeft De Evenaar af en toe een boekentip. Dit keer: De Wereldverzamelaar van Ilja Trojanow.

’De wereldverzamelaar’ zoals Ilja Trojanow Richard Burton in de titel van zijn roman noemt, was een excentrieke Britse officier, diplomaat, ontdekkingsreiziger, schrijver, vertaler en spion die in de negentiende eeuw India, het Midden-Oosten en Oost-Afrika bereisde. Een kleurrijk man in een kleurrijke roman over liefde, gevaar en politiek.

Richard Francis Burton (1821-1890) behoorde tot de vroege generatie Britse kolonialen die nog zonder vooroordelen en superioriteitsgevoelens vreemde culturen tegemoet trad: hij sprak hun taal en nam hun gebruiken en omgangsvormen over.

Ieder van de drie hoofdstukken, die achtereenvolgens in Bombay, Mekka en Oost-Afrika spelen, heeft zijn eigen atmosfeer. Iedere episode wordt afwisselend verteld vanuit een klassiek vertelperspectief en vanuit het perspectief van één of meerdere lokale betrokkenen. Treed net als Trojanow in de voetsporen van Burton!

Het boek kost € 9,90 en is te bestellen via evenaar.net.

Veel leesplezier!

Advertisements
Categorieën: Discover the history of our culture | Tags: , , | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Boekentip: De Wereldverzamelaar

  1. Pingback: Boekentip: Het zwaard en het kruis | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.