Wow momenten tijdens veldonderzoek voor nieuwe Barrio Life reis

Barrio Life is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe reis. Een  reis, die net als de Sahara Nomaden Reis, langs een eeuwenoude historische route loopt: de route van de invasie van de Arabieren in het Iberische Schiereiland. Barrio Life’s Rob van Campenhout vertrok afgelopen jaar meerdere malen naar het zuiden van Spanje voor veldonderzoek. Routes uitstippelen, lokale mensen ontmoeten, authentieke dorpjes ontdekken.  Rob beleefde een heleboel mooie Wow momenten. Een tipje van de sluier!

ImageMe, myself & nature
Na 20 kilometer wandelen, kom ik aan bij de enige accommodatie in een straal van 10 kilometer, middenin het bos en gerund door twee gastvrije broers. Ze vertellen me over een bijzondere route in het gebied, dat bekend staat om zijn prachtige natuur. De volgende ochtend begin ik aan de wandeling van 8 kilometer naar een nabije bergtop. Het is letterlijk me, myself & nature, want het enige leven dat ik tegenkom, zijn vogels, bijenkorven en twee eenden. Ik leg de laatste loodjes naar de top af en eenmaal boven word ik geraakt door het immense uitzicht. Spitse bergtoppen in de verte en een rivier die zich door de groene natuur wringt. En daar zit ik dan, helemaal alleen… met de natuur.

Een intiem muziekspektakel
Op een doordeweekse dag  zit ik in een Spaanse barretje. Ineens gaan twee mannen Flamenco zingen, op een manier alsof het een duel is. Even later stapt een langharige jongen binnen met gitaar en een doos. Samen maken ze muziek. De 10 andere gasten in de bar haken met veel plezier aan. Ze klappen op de kenmerkende Flamenco wijze en helpen mij deze techniek onder de knie te krijgen. De deur van de bar gaat dicht, de lichten worden gedoofd en tot middernacht maken we met elkaar muziek. Kippenvel kreeg ik van dit toch wel privé optreden. Een wow moment, dat ik niet gauw vergeet.

ImageEeuwenoude sporen
Aan het eind van mijn reis bezoek ik een grotere stad, bekend om zijn enorme moskee die is omgebouwd tot kathedraal. Via locals hoor ik, dat je dit UNESCO monument het best in z’n volle glorie ervaart in de vroege ochtend wanneer het er nog rustig is. De volgende ochtend vertrek ik na mijn ontbijt van geroosterd brood met lokale olijfolie, gepureerde tomaat en een glas verse jus, richting kathedraal. Vanaf de buitenkant is het gebouw al zeer indrukwekkend, maar eenmaal binnen valt mijn mond open van verbazing. Ik ga op de grond zitten en laat rustig de hele omgeving op me inwerken. De verschillende stijlen van de Arabische en de Spaanse architectuur, de prachtige details, de geschiedenis. Het zijn sporen van wat er hier allemaal door de eeuwen heen heeft plaatsgevonden. Wow!

Kenmerkend voor de Barrio Life reizen is het reizen naar unieke, moeilijk bereikbare plekken op de wereld. Waar de bevolking nog authentiek is en je de mooiste ontmoetingen en onverwachte ervaringen hebt. Wij noemen dit “Wow momenten”. Dat is waar Barrio Life het voor doet, jou onvergetelijke momenten laten beleven tijdens je reis. Benieuwd naar enkele wow momenten in de Sahara Nomaden Reis. Meld je aan voor de reispresentatie op 30 november.

Advertisements
Categorieën: Explore our culture | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.