Drink like a local: Ammazzacaffé – Coffee Killer

bron: www.bergamo77.itIn Italië is het een goed gebruik om aan het einde van een uitgebreid diner of middagmaaltijd na de koffie een “Ammazzacaffé” te nemen. De naam betekent letterlijk coffee killer en het is een klein likeurtje of bittertje om de smaak van de koffie te neutraliseren en helpt de spijsvertering op gang te brengen. Het gebruik borduurt voort op een gewoonte van Aristocraten, die als traditie hadden om na het diner naar een rookruimte te verkassen en daar een cognac of brandewijn te drinken.

Typische Ammazzacaffé verschillen per regio. In Campania (de streek rond Napoli) is het Limoncello, op Sardinië is het het Mirto en in de noordelijke regio’s is het traditioneel Grappa. Het verhaal gaat dat men de likeur gebruikte om het koffiekopje schoon te spoelen en het vervolgens leegdronk.

Zelf ben ik wel fan van Amaro Montenegro. Dit is een traditionele  Italiaanse kruidenbitter uit Bologna met meer dan 40 verschillende soorten kruiden en werkt voor mij echt magisch als digestief. In Nederland ben ik het nog nooit tegengekomen, maar als jij weet waar ze het verkopen, laat het ons dan weten!

Cin Cin! – Proost!

Advertisements
Categorieën: Taste our culture | Tags: | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.