Je mening geven tijdens reizen in Marroko? Twee culturele tips!

GezichtsverliesEén van de meest gevreesde woorden in Marokko is “Hsuma”. Een letterlijke vertaling is er niet, maar het komt in de buurt van schaamte en gezichtsverlies. Je persoonlijke trots en waardigheid verliezen. “Hsuma” is een woord dat je liever niet tegen komt op reis. Om de locals, die je ontmoet tijdens je reizen in Marokko, niet in verlegenheid te brengen en juist het omgekeerde te bewerkstelligen, geven we je een paar tips.

Wijs iemand niet publiekelijk op zijn fouten

Het ergste dat je kunt doen bij een Marokkaan is hem op zijn fouten wijzen of hem uitschelden waar zijn vrienden, of erger nog waar zijn familie bij is. Als bijvoorbeeld het eten niet smaakt, je kamer niet goed is schoongemaakt of je het niet eens bent met iemand, neem hem dan apart of leg het uit wanneer er niemand anders bij is. Diegene zal dit erg op prijs stellen, om zo gezichtsverlies te voorkomen.

Spreek je tevredenheid juist wel publiekelijk uit

In tegenovergestelde situaties, wanneer je het ergens wel mee eens bent of juist erg tevreden bent kan dit in je voordeel werken. Heb je heerlijk gegeten, ben je erg tevreden over de gastvrijheid of wil je iemand bedanken voor de gekregen hulp, probeer dat altijd te doen waar zijn vrienden of familie bij is. Dit zal zeer gewaardeerd worden. Het bedanken van iemand waar zijn familie bij is, is zelfs belangrijker dan het bedankje op zich.

Doe je voordeel met deze tips, want door je eraan te houden maak je vrienden in Marokko. En die vriendschap wil je niet missen, want de Marokkanen zijn geweldige en gastvriendelijke mensen.


Marokko door de ogen van de lokale bevolking meemaken?
Met Barrio Life kan je twee unieke reizen maken die Marokko aandoen. Dompel je onder in het nomadenleven en reis met een nomadenkaravaan door de Sahara of steek per zeilboot de straat van Gribraltar over tijdens een reis in het spoor van de Moor vanuit Fez in Marokko naar Granada in Spanje.

Advertisements
Categorieën: Meet our culture | Tags: , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.