De natuur geeft antwoord

VeluweZoek jij de natuur wel eens op om je hoofd leeg te maken en antwoord te krijgen op levensvragen? Je stelt je vast wel eens de vraag of je huidige baan het ‘m echt wel is? Of je niet meer tijd moet investeren in familie en vrienden? En of je wel echt gelukkig bent? Nog belangrijker dan het stellen van deze vragen, is het beantwoorden ervan. Henrik Looij van Nature Quest trekt de natuur in om met mensen tot antwoorden te komen en knopen door te hakken. In de herfst van dit jaar bieden we samen met Nature Quest een ‘Quest’ in de Sahara aan. Barrio Life’s Rikkert sprak met Henrik.

Wat is de rol van de natuur binnen jullie Nature Quests?

“De natuur is voor ons een voorbeeld, een afspiegeling van de menselijke geest in haar meest ‘natuurlijke’ toestand. De natuur ‘is’, zonder oordeel, alles komt, alles gaat. Zoals bladeren groeien en vallen, en groeien en vallen. Tijdens een Quest ondersteunen we mensen op een zelfde wijze om een tijdje zonder oordeel te zijn met hun gedachten en gevoelens. Simpelweg te observeren dat die komen en gaan en dat het zinloos is je daartegen te verzetten. Integendeel, zoals het Engelstalige spreekwoord zegt: ‘what you resist, persists’. Door werkelijk te erkennen wat je denkt en voelt, kun je makkelijker loslaten en ruimte scheppen voor iets nieuws.”

Wat gebeurt er met iemand als hij/zij een tijd alleen in de natuur verblijft?

“Zonder oordeel je gedachten en gevoelens te observeren, resulteert vaak in een ervaring van opluchting en diepe innerlijke wijsheid. Van daaruit  ontstaan vaak allerlei nieuwe inzichten en mogelijkheden. Daardoor weten veel deelnemers na een Quest beter wat ze willen en leren ze daarbij varen op hun innerlijke kompas in plaats van afhankelijk te zijn van externe prikkels van andere mensen, ongezond voedsel en verslavingen. Bovendien komen veel deelnemers in het reine met hun verleden en zijn ze minder op de toekomst gericht. Wij halen mensen na een solo in de natuur zonder uitzondering op met een rustige glimlach op hun gezicht.”

Tot welke inzichten komen deelnemers?

“Dat verschilt uiteraard per persoon. Een veelgehoorde ervaring is, dat niets is wat het lijkt en dat we als mens over alle natuurlijke wijsheid beschikken om ons leven te leiden in plaats van te lijden. We maken mee dat mensen na een Quest wel durven te veranderen van baan, familieleden vergeven en meer gaan genieten van alles wat ze al hebben.”

Waar in Nederland houden jullie Quests?

“Op verschillende natuurrijke locaties. Zoals in het Kuinderbos in de Noord-Oost Polder. Daar zit je tussen de wilde paarden en varieert het landschap van donker bos tot open weide aan een meer. Ook Vlieland is een prachtige locatie, inclusief wadlopen. We organiseren ook Quests naar het buitenland, zoals naar Canada waar we een Quest organiseren met Native Americans. Sardinië, De Schotse Hooglanden en de Sahara, in samenwerking met Barrio Life, behoren ook tot de mogelijkheden.”

Interesse in de Nature Quest in de Sahara? Neem contact met ons op en we vertellen je graag meer. Lees ervaringen van deelnemers, bekijk de aankomende Quests, of lees meer over Nature Quest. Of bekijk deze video.
Advertisements
Categorieën: Be inspired by our culture | Tags: , , , | Een reactie plaatsen

Berichtnavigatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.