Waar is onze Pizza Rookworst?

Reizen met Barrio Life betekent reizen naar het echte lokale leven. En dat betekent ook kennismaken met lokale gerechten. Nieuwe smaken proeven en als je wilt de koks helpen bij het bereiden van de lekkerste gerechten. Wij zeggen ook vaak “de pasta bolognese en de pizza’s moet je vergeten op onze reizen”. Toch is een internationaal gerecht als de pizza een interessante maaltijd, of eigenlijk de toppings van de pizza. Want door de jaren heen hebben veel landen een eigen draai gegeven aan dit deeggerecht. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

Bijzondere pizza toppings

In de Italiaanse stad Napels begon het allemaal, waar men naar de armere delen van de stad trok om dit boerengerecht te eten (bron wiki). Vanaf de migratie van de Italianen naar de Verenigde Staten halverwege de 19e eeuw, verspreidde de pizza zich over de rest van de wereld en ontstonden er nieuwe toppings.

Zo vonden ze het in Japan een goed idee om de tomatensaus te vervangen met inktvisinkt en als topping stukjes inktvistentakels. In India zijn de meeste pizza’s vegetarisch vanwege de verschillende religies in het land. Hoewel een pizza kip tandoori steeds meer op het menu staat. In plaats van quatro formaggi kiezen de Russen voor de vier vissen, een pizza met makreel, sardientjes, tonijn en zalm. De Fransen beleggen hun pizza het liefst met een spiegelei, in Costa Rica houden ze van kokosnoot erop en het hoofdingrediënt van de pizza in Engeland is….bruine bonen. Tot slot in Marokko, waar onze Sahara Nomadenreis naar toe gaat, heb je de Berber Pizza, een hartige taart van ui en gehakt. Lokaal beter bekend als Medfouna. Erg lekker en zeker de moeite waard om te proberen.

Sauzen

Niet alleen de toppings variëren per land. Ook qua sauzen zijn er verschillende voorkeuren. In Japan doen ze graag mayonaise op de pizza, de Mexicanen kiezen liever chili saus gemixt met Worcestershire saus en in veel landen serveren ze ketchup erbij geserveerd.

Pizza Rookworst?

Kijken we in Nederland op de menukaart van een pizzeria of pizzabezorgservice, dan zien we toch vooral de pizza Shoarma of Kebab uit de Arabische wereld, de Amerikaanse  Pepporoni, de Pollo Pomodore (combinatie van Spaans en Italiaans) of een Mexican hot and spicy. Waar is onze Pizza Rookworst, Zuurkool Pizza of Pizza Gouda Kaas. Of waarom zetten wij er geen bakje pindasaus naast?

Advertisements
Categorieën: Taste our culture | Tags: | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Waar is onze Pizza Rookworst?

  1. Petra, nyissd az alaokbt! :)))Andrea, kf6szf6nf6m fe9rj neve9ben is ;-)Katucikonyha, pizze1ra fel!!c9va, kf6szf6nf6m fe9rj neve9ben is. Bizony, az ő műve (me9g be is ve1se1rolt hozze1, e9s el is mosogatott ute1na, vagy azt me1r e9n??). Nagyon fcgyesen forgatja a fakanalat is, ha kell 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.