Arabische les in een nomadenschool

nomaden-school-barrio-lifeHet is één van de vele bijzondere momenten tijdens de Sahara Nomadenreis, het bezoek aan de nomadenschool. De school staat middenin de woestijn en de kinderen van de nomaden krijgen hier dagelijks les. En ook jij als reiziger krijgt hier een ochtend Arabische les. Reiziger Rob deelt in deze blog zijn herinneringen aan zijn eerste bezoek aan de school.

Witte tent

We naderen de nomadenschool op een afgelegen plek ergens in de Sahara. Het is een grote, witte tent en je verwacht in eerste instantie niet dat hierbinnen kinderen les krijgen. Maar als we dichterbij komen, horen we kinderstemmen en de zware stem van een leraar. Voordat we naar binnen gaan, lopen we langs een klein houten gebouwtje. Later horen we dat dit de wc is, mogelijk gemaakt en gebouwd dankzij donaties.

In de schoolbanken

We gaan de tent binnen en krijgen een bijzonder warm onthaal van de leraar en de kinderen. Brede glimlachen en nieuwsgierige blikken. Mijn medereizigers en ik nemen plaats in schoolbanken en we krijgen een schoolbordje met een krijt aangereikt.  Leraar Omar vertelt ons meer over de school en de klas. De klas is verdeeld in twee leeftijdscategorieën: vooraan zitten kinderen in de leeftijd van 4 tot 7 jaar, en achterin van 8 tot 12 jaar.

Het Arabische alfabet

We mogen naast de jongste kinderen zitten, die ons maar wat graag het Arabisch alfabet leren. We schrijven de sierlijke Arabische tekens na van het bord en laten het aan de leraar zien. We moeten allemaal erg lachen door de grote variatie van tekens, die we hebben gemaakt. We sluiten de les af met een Franse les. De kinderen, en wij, oefenen volop de Franse klanken en uitspraken.

Zonnepaneel

Dankzij de financiële bijdrage van Barrio Life kan deze nomadenschool lesmaterialen aanschaffen en de faciliteiten in de school verbeteren. Op dit moment werven we geld voor een zonnepaneel, zodat de kinderen, als het aan het eind van de middag donkerder wordt, nog steeds les kunnen krijgen. Meer weten? Kom naar een reispresentatie of neem contact met ons op.

Advertisements
Categorieën: Meet our culture | Tags: , , | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Arabische les in een nomadenschool

  1. Pingback: 6 weetjes over het Arabische alfabet | Barrio Life Blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.