Off the eaten track: recept witte chocolade limoncello mouse

Witte chocolade limoncello mouseAlsof er een engeltje op je tong plast. Dat dacht ik toen ik voor het eerst witte chocolade limoncello mousse proefde. Een goddelijk nagerecht dat ik ontdekte in een restaurantje in onze “barrio”!

Inmiddels maak ik het toetje af en toe zelf. Daarbij is het altijd weer zoeken naar het juiste recept. Omdat er alleen een zeer beknopte Engelse variant is, deel ik hier graag het recept in het Nederlands met je. Mét wat extra aanwijzingen, want zelf ben ik door schade en schande wijzer geworden om dit toetje van chocolade naar behoren te serveren🙂

Laat je je liever in de watten leggen, dan kan je bij Bella Storia terecht voor hun heerlijke witte chocolade limoncello mousse. Een klein Italiaans restaurantje waar je zo aan voorbij loopt, maar met stip de beste Italiaan van de Amsterdamse wijk Westerpark (en misschien wel van Amsterdam).

Buon appetito!

Recept Witte Chocolade Limoncello Mouse (4 personen)

Ingrediënten

  • 225gr witte chocolade (bijv. Verkade)
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 250gr slagroom
  • 2 theelepels Limoncello
  • 2 blaadjes gelatine
  • Ter garnering: aardbeien of frambozen, enkele muntblaadjes en poedersuiker.

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. Klop tegelijkertijd het ei en de eidooier door elkaar. Prepareer vervolgens de gelatine voor gebruik. Dr. Oetker maakt bij hun gelatine onderscheid in een warme en koude bereiding. Mijn voorkeur gaat uit naar de warme bereiding, waarbij je de blaadjes ongeveer 5 minuten laat weken.

Klop ondertussen de slagroom een klein beetje op. Het hoeft niet stevig te worden, hooguit wat luchtiger. Als de chocolade helemaal is gesmolten, voeg je de slagroom, de gelatine en het eiermengsel toe aan de chocolade en roer je dat tot een mooi glad mengsel. Op zich kan het kokende water voor de au bain maire vrijwel direct uit.

In het Engelstalige recept staat dat je het eimengsel even apart moet opwarmen, maar je loopt dan al gauw het risico van stolling van het ei en dat verpest een mooi eindresultaat. Daarom kies ik ervoor om dit niet te doen en om het eimengsel direct samen met de slagroom door de chocolade te doen.

Schenk vervolgens de warme witte chocolade limoncello mousse ten slotte over in een dessert glas of bakje en laat het minimaal een uur afkoelen en opstijven in de koelkast. Mijn ervaring is dat je met 2 gelatineblaadjes een mooi resultaat behaalt. Mocht het niet genoeg opstijven, dan zal de smaak in ieder geval subliem zijn. Teveel gelatine doet gegarandeerd afbreuk aan de smaak, heeft de ervaring geleerd!

Serveer de witte chocolade limoncello mousse met rood fruit, enkele muntblaadjes en wat poedersuiker. Hierbij mag een heerlijk glaasje ijskoude limoncello natuurlijk niet ontbreken. Italianen serrveren ‘m rechtstreeks uit de vriezer!

Bron: www.food.com

Barrio Life is een reisorganisatie voor avontuurlijke reizen. In onze reizen gaan we “off the beaten track” en hechten we veel waarde aan lokale cultuur en lokale gerechten. Op onze blog delen we regelmatig nieuwe ontdekkingen.

Categorieën: Taste our culture | Tags: , | 3 reacties

Berichtnavigatie

3 gedachten over “Off the eaten track: recept witte chocolade limoncello mouse

  1. Frank

    Hallo Wouter. Bedankt voor je recept en restaurant tip. Bij het voorproeven is de crème al heerlijk! Ik heb er wel wat meer limoncello in gedaan om die smaak wat sterker naar boven te laten komen. Straks opdienen bij een verlaat kerstdiner met vrienden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.