Ik ga op woestijnreis in Marokko en neem mee…

Iedereen kent het wel, het inpakken van je koffer of backpack voor vertrek van een reis.  Het grote dilemma is dan vaak: Wat neem ik wel mee en wat niet? Heb ik niet te veel kilo’s bagage als ik straks incheck op het vliegveld? Als je dan ook nog meegaat op een avontuurlijke reis door het noorden van Afrika en gaat kamperen in de Saharawoestijn in Marokko, dan is dit dilemma misschien nog nét ietsje groter. Wij helpen je graag met deze checklist, zodat jij niets vergeet en een onvergetelijke woestijnreis door Marokko kunt maken! 

Checklist inpaklijst

woestijnreis-Sahara-Marokko-Checklist-inpakken

  1. Allereerst je outfit: ruimvallende kleding raden we ten zeerste aan. Een lange broek en een shirt of blouse met lange mouwen biedt je de meeste bescherming tegen de zon. Het liefst draag je katoen, zijde of ander natuurlijk materiaal. Dit is ademend en neemt vocht op, wat wel zo prettig in de hete woestijn. Draag liever geen synthetische stoffen, zoals polyester, want dit voelt al snel zweterig aan.
  2. Draag een tulband, de lokale bevolking draagt dit multifunctionele kledingstuk niet voor niets! Een tulband zorgt voor bescherming tegen de zon en de meterslange stof vangt het zweet op, waardoor je hoofd koeler blijft. Daarnaast biedt de tulband bescherming tegen zandstormen én kun je het als kussen gebruiken wanneer je gaat slapen. Tip: in Marokko kun je vaak prachtige sjaals kopen die je als tulband kunt dragen. De lokale nomaden helpen je graag om de tulband om te doen! En als je zelf al wilt oefenen, bekijk dan alvast het filmpje ‘Een tulband omdoen, doe je zo!
  3. Zorg voor voldoende water in je waterfles. In de woestijn drink je al gauw 5 liter per dag! Vermenigvuldig dit met de 5 dagen die de trektocht door de woestijn duurt en reken daar ook je reisgezelschap van ongeveer 6 personen bij. Dat is toch al gauw zo’n 150 liter water! Gelukkig heb je daar de kamelen voor en kan één kameel al het water dragen tijdens dit avontuur door Marokko.
  4. Natuurlijk wil je ook lekker eten tijdens je avontuurlijke reis door Noord-Afrika. Je eet vers vlees en vers brood rondom een gezellig kampvuur. En naarmate je reis vordert, eet je nog steeds vers brood. Dit wordt namelijk gebakken in het hete woestijnzand!
  5. Wanneer je gaat kamperen in de woestijn van Marokko dan slaap je natuurlijk in een nomadentent. Maar geen zorgen, er is ook een kameel die de materialen voor de tent meeneemt.

 

Met bovenstaande tips ben je goed voorbereid op een woestijnreis door Marokko. Nieuwsgierig geworden? Neem een kijkje bij het reisaanbod van Barrio Life of ga bijvoorbeeld mee tijdens een Wandeltrektocht met kamelen in de Sahara van Marokko.

 

Advertisements
Categorieën: Hike into our culture | Tags: , , | 1 reactie

Berichtnavigatie

Een gedachte over “Ik ga op woestijnreis in Marokko en neem mee…

  1. NewYorker heeft diverse mekern en ook dit voorjaar staan deze bol van de vrolijke items. New Yorker online shop verheerst de oosters aandoende hippiestijl de collectie van ‘Amisu’ bij New Yorker. Lange, waaierende rokken die een vleugje 1001-nacht naar de grote stad brengen, wijde tunieken uit luchtige en lichte stoffen die zich fantastisch laten combineren met jeansvestjes in vintagelook, comfortabel zittende denim broeken met sigarettenpijpen of olifantenpijpen en grote doeken, als tulband om je hoofd of als sjaal om je hals, dienen als bescherming voor de felle zon en de snijdende woestijnwind of gewoon als stijlvol accessoire dat dit voorjaar een absolute must is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.